Vinyl padló…..elégedett leszek vele?

Sokakban felmerül a kérdés a vinyl padlóval kapcsolatban, hogy nem valamiféle komolytalan megoldás-e, hiszen a szó hallatán kórház, iskola és a régi szavakra gondolunk önkéntelenül is. Az időtállósága további dilemmákat okoz azoknak, akik padló felújításon törik a fejüket. A továbbiakban egy elkészült munkánkon keresztül szeretném megadni a válaszokat.

A nem túl barátságos kerámia burkolat

A szóban forgó lakás teljes felületén, a földszinten valamint az emeleten is lapburkolattal volt fedve. A hidegburkolat esztétikailag és minőségileg sem volt megfelelő, ezért mindenképpen indokolt volt a felújítás. A tulajdonosok részéről gyorsan egyértelművé vált, hogy vinyl padlót szeretnének. Már ennek ismeretében keresték meg cégünket. A kérdés már csak az volt, hogy melyik gyártó kínálja azt a padlót, ami megjelenésében illeszkedik az elképzelt belső térhez. A kiválasztott termék végül a Tarkett Inspiration ID 70 termékcsaládból került ki.

Készítsünk vinyl padlót!

A régi kerámia burkolat elbontásra került mindkét szinten, majd ezt követően önterülő aljzatkiegyenlítővel készítettünk megfelelő aljzatot az új padlóhoz. A vinyl padló előnye, hogy nincsen szükség dilatációs hézagokra, így ebben az esetben is megoldható volt, hogy az egész lakáson keresztül fusson egy megszakítás nélküli burkolat. Képzeljen el egy burkolatot ami az előtérben, konyhában, fürdőszobában, nappaliban egy síkban, burkolatváltók nélkül fut végig. A lábazat kialakítása kétféleképpen történt. Az emeleti részen a padló saját anyagából készítettük el, míg a földszinten fehér színű lábazati elem volt meghatározva, ami szépen harmonizált a beépített bútorokkal és falburkolatokkal.

A végeredmény az alábbi képeken megtekinthető:

vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-1vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-2vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-3vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-4vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-5vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-6vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-9vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-10vinyl-padlo-tarkett-inspiration-id-70-8

 

 

 

 

 

Comments are closed.