Fogászat felújítása pvc padlóval

Jól bevált, de megkopott pvc padló….

A rendelőben korábban elkészült padlóburkolat, bár jó szolgálatot tett, de erőteljesen megkopott, több helyen a hegesztések mentén felvált. A régi pvc padló feltakarítva sem keltett “tiszta” hatást és nem is illeszkedett a rendelő összképébe. A Megrendelő ezért mindenképpen olyan pvc padlót szeretett volna, ami esztétikus és könnyen tisztán tartható. Felvetődött tekercses pvc padló is alternatívaként, de az több szempontból felelt meg. A választás végül a 60 x 60 cm oldal méretű Linofatra Elektrostatic pvc padlóra esett.

A pvc padlóburkolás menete

A munka előkészületei közé tartozott a régi pvc padló hibás részeinek kijavítása, a korábbi lábazat leszedése, és a hézagtömítő anyagok eltávolítása.

Miután a felületet előkészítettük a pvc padlóburkoló lapok fektetéséhez meghatároztuk a lapok fektetéséhez szükséges tengelyeket, amelyek fontosak a diagonál minta követéséhez. A pvc burkoló munka nehézségét a az okozta, hogy a 110 m2 alapterületű rendelőn, amely 11 nagyon tagolt helyiségből állt, egybefüggően kellett a mintát kialakítani az esztétikus végeredményhez.

Valamint a kiválasztott lábazat típus miatt mm pontossággal kellett a pvc lapokat a falhoz szabni. A meglévő bútorzat lábazata ugyanis már korábban is szál csiszolt, rozsdamentes lemezből került kialakításra. Az egységes látvány miatt mindenhol ugyanilyen 0,8 mm anyagvastagságú rozsdamentes lemezzel zártuk az új pvc padlót.

Az elkészült burkolat teljesen megváltoztatta a helyiségek összképét. A végeredmény egy elegáns megjelenésű fogászati központ lett.

ESD pvc padló - Wident _012 ESD pvc padló - Wident _015 ESD pvc padló - Wident _014 ESD pvc padló - Wident _009 ESD pvc padló - Wident _008 ESD pvc padló - Wident _007 ESD pvc padló - Wident _003 ESD pvc padló - Wident _002 ESD pvc padló - Wident _001

Comments are closed.