Járólapra LVT padló?

Az üzlethelyiségben korábban használt antracit járólapok bár jó állapotban voltak, de egyáltalán nem illeszkedtek az új üzlethelyiség arculatához. Több szempont döntött az LVT padló mellett.

Ne bontsunk!

Ebben az esetben az elsődleges szempont az volt, hogy ne kelljen felbontani a meglévő kövezetet. Szakszerű aljzatkiegyenlítést követően az LVT padló leragasztható anélkül, hogy a burkolat síkja nagyban megemelkedett volna. A burkolat mindössze 4-5 mm-et emelkedett köszönhetően az LVT padló lapok 2,5 mm-es vastagságának. További 2-3 mm az aljzatkiegyenlítő vastagsága.

Essünk túl rajta

Az elsőhöz kapcsolódó következő szempont a lehető leggyorsabb kivitelezés volt. Egy induló üzlet esetében miközben ketyeg a bérleti díj ez nem elhanyagolható szempont. Az LVT padló fektetése másfél munkanapot vett igénybe.

Az LVT padló fektetése

Ennél a munkánál a az aljzatkiegyenlítés péntek délután végeztük elMapei Ultraplan Eco 20 termékkel. Az ezt követő hétfő reggel végeztük el a felület becsiszolását és előkészítését az LVT padló fektetéséhez.

A padló a Fatrafloor gyártó terméke volt az Imperiotermékcsalád Portugál tölgy (Portuguese Oak – 20501-2) fantázianévre hallgató tagja volt amely a kellemes barna tónusával és felületi textúrájával nagyban hozzájárult a kávézó otthonos jellegével.

Tekintettel a padló moduláris jellegére kiemelten fontos a megfelelő ragasztóanyag meghatározása. Olyan ragasztóra van szükség ami hosszútávon képes “megfogni” a lapok dilatációját. A Thomsit gyár K – 188 E jelű ragasztóját már hosszú ideje nagy megelégedéssel használjuk így most is ezt az anyagot választottuk.

A fektetés iránya a megrendelővel is egyeztetve a klasszikus módon a beeső fénnyel párhuzamos vonal lett. A moduláris kialakítás lehetőséget ad arra, hogy mi határozzuk meg, hogy az egyes sorok, hogyan kövessék egymást. Valamilyen szabályt követve pl., 1/3-os vagy 1/2-es eltolással. Vagy ízlés szerint  inkább a minél jobban “szórt” kialakítást követve. Itt ez utóbbi került kiválasztásra.

A lábazat kialakítása is több lehetőséget kínál. Ebben az üzletben a padló saját anyagából készült el a lábazat is 8 cm magasságban. A lapokból kialakított szegély és padló találkozásánál szín azonos szilikonnal zártuk a hézagot.

lvt-padlo-imperio-20501-2_045 lvt-padlo-imperio-20501-2_042 lvt-padlo-imperio-20501-2_027 lvt-padlo-imperio-20501-2_024 lvt-padlo-imperio-20501-2_005 lvt-padlo-imperio-20501-2_003

 

Comments are closed.